12 листови
Еднолистни
работни
настолни календари и пирамидки
макети за деца
макети средна сложност
Български забележителности - за напреднали
макети с европейска архитектура
Домашен театър
за нас 
издания 
клиенти 
заявки 
контакти 
проект "за българия" 
История
Камея днес
Екип
 
начало    |   e-mail    |   Търсене:   Добре дошли

Икар отиде при Мелпомена...

Книгата „Мелпомена зад желязната завеса“ от Йоана Спасова-Дикова, издателство „Камея“, получи напълно заслужено тазгодишната награда „Икар“ в категория „Театрална критика“.

Книгата представлява систематично изследване на актьорското изкуство в България през ХХ век. В него във фокуса на внимание попада периодът след Втората световна война. Главна задача е изследване на актьорското изкуство от съвременна гледна точка и очертаване на основните процеси, проблеми и тенденции от епохата на социализма през втората половина на 40-те и през 50-те години, когато се установяват определени театрални канони и се налага идеологизиран вариант на така наречената „система“ на Станиславски.

Специално внимание сe отделя на сценичните изяви през този период на някои представители от първото и второто поколение актьори в Народния театър като Кръстьо Сарафов, Георги Стаматов, Константин Кисимов, Владимир Трандафилов, Иван Димов, Олга Кирчева, Петя Герганова, Зорка Йорданова, Ирина Тасева и др. Проследени са първите стъпки, утвърждаването и творческите успехи на сцената на следващото поколение актьори в лицето на Андрей Чапразов, Рачко Ябанджиев, Маргарита Дупаринова, Таня Масалитинова, Апостол Карамитев, Славка Славова, Спас Джонев, Мила Павлова и др. Очертани са индивидуалните подходи на работата с актьорите на отделни представители на режисьорската колегия като Н. Масалитинов, Б. Дановски, Ал. Иконографов, Ст. Сърчаджиев. М. Бениеш, Кр. Мирски, Ф. Филипов, както и на гастролиралите режисьори Н. Петров, Р. Плаович, Б. Бабочкин, Т. Музенидис. В текста са разгледани различни политически и социо-културни фактори, повлияли върху творчеството на актьорите от Народния театър, техните индивидуални подходи към ролята, както и някои критически рефлексии върху творчество им. Щрихирани са и основните проблеми и тенденции през следващото десетилетие, когато задухва априлският вятър и настъпва известно размразяване. Въпросът за съпротивите и опитите за разчупване на каноните може да бъде по-детайлно разгледан в следващо изследване.

Книгата е насочена към изследователи, преподаватели, докторанти, студенти, специалисти, както и към по-широк кръг читатели, които проявяват интерес към българския театър и актьорското изкуство на ХХ век.

Горди сме, че автор като доц. Спасова-Дикова предпочете да работи с нашето издателство! Пожелаваме й много читатели, спечелени за магията на театъра, и очакваме с нетърпение новите й книги!
Във връзка с европейската програма „Успех”, предлагаме на вашето училище нашите 3D макети за сглобяване от картон на български забележителности. Те са изключително подходящи за ученици от 3 до 12 клас, развиват креативното мислене, поднасят по един нестандартен и достъпен начин най-характерните моменти от българската история и култура, с които нашият народ се отличава от другите европейски страни.

Вече две години нашето издателство „Камея” ООД предоставя на училища в цялата страна различни модели от тези макети по програма „Успех”, като при желание от ваша страна, организираме и уникална по своя характер интерактивна игра с вашите ученици и най-добрите получават специални награди.

На ваше разположение сме за допълнителна информация, която ще даде възможност на вашите ученици и учители да реализират успешно тази родолюбива идея.

 

Ново преработено издание на "Електротехнически материали" - учебник

Предназначен за учениците в професионалните гимназии за подготовка по специалностите от професиите "Електротехник" и "Електромонтьор" в направление "Електротехника и енергетика". Разработен е в съответствие с учебната програма по предмета "Електротехнически материали" за 9. клас, утвърдена от МОН, и по предвидените в програмата основни раздели: "Проводникови материали", "Електроизолационни материали", "Полупроводникови материали", "Магнитни материали".

 

 

Нашите макети участват в изложба „Културното наследство на България – минало, настояще, бъдеще“

 

     Нашите уникални 3D модели от картон на български забележителности взеха участие на 26.1012 г. в официалното откриване на изложбата „Културното наследство на България – минало, настояще, бъдеще“. Изложбата е организирана в НДК от фондация „Созопол“, с която имаме сключен меморандум за съвместна дейност за популяризиране на културното наследство на страната ни.

http://bnt.bg/bg/news/view/87637/kulturnoto_nasledstvo_na_bylgarija

 

_____________________________________________

 

Наближава новата учебна година. Припомняме ви, че при нас можете да намерите

Помагало

по електротехника

за 9 клас

д-р п.н. инж. Николина Атанасова

 

      Учебното помагало е написано по тематичния план на предмета “Електротехника”, утвърден от Министерство на образованието и науката през 2004 г.

      Предназначено е за ученици от 9 клас в професионалните гимназии от направления “Електротехника и енергетика” и “Електроника и автоматизация”.

 

     _____________________________________________

 

„Познавам ли моята България?” на яз. „Копринка”

На яз. „Копринка” съвместно с БТС и Сдружението на туристическите хорове се проведе четвъртото издание на „Познавам ли моята България?”. Подробности

и снимки можете да намерите на http://www.seemybulgaria.net/smb/#/details/1650/0

 

     _____________________________________________

„Познавам ли моята България?” в Момчиловци

Ето че дойде времето да ви разкажем за третото издание на състезанието „Познавам ли моята България?”. Този път то се проведе в Момчиловци – едно магическо кътче в сърцето на Родопите, в ОУ „Кирил и Методий”. Отново имаше много емоции и преживявания. Подробности можете да намерите в описанието на състезанието на http://www.seemybulgaria.net/smb/#/details/1603/0

_____________________________________________

Търсете на пазара най-новия хартиен макет:

Агуш конак - с. Могилица

Новият модел от серията "Български забележителности" вече е във вид на книга, с приложение с подробна информация за географията, историята и архитектурата на комплекса, богато илюстрирано с карти, планове и снимки.

_____________________________________________

Ученическо състезание с 3D макети в гр. Карлово

Драги приятели, днес, 19 април 2010 г., в гр. Карлово се проведе второто състезание под мотото „Познавам ли моята България?”. То бе организирано от СОУ „Хр. Проданов” и „Камея Дизайн” ООД – София. Целта ни беше да се провокира интереса на децата към родната история и българските забележителности. Подробности и снимков материал ще намерите тук: ftp://expressprint-bg.com/Poznavam_Bulgaria/Karlovo/ user: work.

______________________________________________

Ученическо състезание с 3D хартиени макети по повод 3-ти март

 Драги приятели, на 2 март 2010 г., в гр. Клисура се проведе първото състезание с 3D хартини макети за сглобяване под мотото „Познавам ли моята България?”.

Очаквайте следващите състезания в Карлово на 19.4.2010 и в Сопот на 9.7.2010 г.

______________________________________________

Скъпи приятели, на пазара вече е поредният хартиен макет на българска забележителност - часовниковата кула в Трявна.

Новият ни модел от хартиените макети - "Белоградчишката крепост и природен феномен Белоградчишките скали", вече е пуснат в продажба. Българското скално чудо с малко не се класира в класацията 7-те нови чудеса на света, но за нас си остава на едно от първите места по красота и загадъчност в България. И в света. Докоснете се до него чрез нашата нова разработка.

От 1 юни 2009 година стартира новият дизайн на Виж моята България. Надяваме се, че така ще се хареса повече на потребителите ни и ще им бъде още по-приятно и полезно да го посещават. Очакваме ви!

 

 

 

* * *

Прочетете за приключението ни в Стара планина през 2008 г.!

www.pohod.seemybulgaria.net

 

От тук интересуващите се могат да закупят пътеписа, описващ това пътуване, както и GPS-координати на целия маршрут.

 

 

* * *

За да ви улесним и да ви спестим време, пускаме макетите в продажба on-line.

Как става това?

Прочетете повече тук.

 

Ако по някаква причина не успеете да изтеглите файловете, напишете ни мейл, и ние ще ви ги изпратим.Фирмени новини
28 Октомври 2013 г.

Учебник по Електротехнически материали за 9 клас
Предназначен за учениците в професионалните гимназии за подготовка по специалностите от професиите "Ел...
още
05 Ноември 2012 г.

Нашите макети участват в изложба „Културното наследство на България – минало, настояще, бъдеще“
Нашите уникални 3D модели от картон на български забележителности на 26.1012г. взеха участие в о...
още
26 Август 2010 г.

Помагало по електротехника за 9 клас д-р п.н. инж. Николина Атанасова
Учебното помагало е написано по тематичния план на предмета “Електротехника”, утвърден от Министерств...
още
05 Юли 2010 г.

„Познавам ли моята България?” на яз. „Копринка”
Четвъртото издание на „Познавам ли моята България?” се проведе на яз. „Копринка” съвместно с БТС и С...
още
13 Юни 2010 г.

„Познавам ли моята България?” в Момчиловци
Ето че дойде времето да ви разкажем за третото състезание „Познавам ли моята България?”. То се прове...
още
www.kamea-bg.com © 2024 Камея. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават

Скъпи приятели, вече не е нужно да идвате до офиса на "Камея" или да обикаляте книжарниците в опит да се снабдите с любимите си хартиени макети! За да ви улесним и да ви спестим време, ние ги пускаме в продажба on-line.


Единствено в България
ЦВЕТНО триизмерно
прототипиране
Вашата кошница е празна!

На цена 10 лв. можете да поръчате CD, съдържащо разширена версия на електронния снимков каталог "Ти си земен рай", с удобни категории и ключови думи за търсене на снимките.

Регистрация и записване
на файлове за експонация,
предпечат и др.